10 mituri ale incalzirii globale

Cred ca foarte multi dintre noi au auzit in ultima perioada foarte des pronuntate cuvintele “incalzire globala” sau “efect de sera”, aproape pana la saturatie. Ni se spune ca, datorita activitatii omului, se degaja dioxid de carbon in atmosfera, lucru care ar duce la incalzirea planetei, ceea ce ar avea pentru viitor consecinte dezastruoase pentru omenire. Cine n-ar putea crede ceea ce ni se spune? Dar, am invatat din experienta ultimilor ani, ca ceea ce ni se spune nu inseamna neaparat ca e si adevarat, si in spatele tuturor lucrurilor se ascunde un alt adevar. Asa ca am descoperit faptul ca in spatele incalzirii globale, adevarul este altul. Sa vedem impreuna care este si care ar fi motivatia disimularii sale.




Mai intai vom incepe cu o lista de 10 mituri despre incalzirea globala, mituri care se sparg unul dupa altul, asemenea unui balon de sapun.



MITUL NR.1: Planeta noastra este supusa in continuu incalzirii globale.



ADEVARUL: Masuratorile de temperatura din ultimii ani, realizate din sateliti sau baloane meteorologice, au aratat faptul ca planeta noastra s-a racit in ultimii ani, pierzand in doar 18 luni circa 15% din asa-zisa incalzire globala care are loc de aproximativ un secol. De fapt, pentru a fi realisti, trebuie subliniat faptul ca asa-zisa incalzire globala din ultima suta de ani inseamna doar…jumatate de grad Celsius in plus, iar la acest rezultat s-a ajuns si prin erori de masurare, temperaturile luandu-se la nivelul oraselor, unde exista un “efect urban de incazire”, la nivelul oraselor, caldura fiind mai mare decat la nivelul altor teritorii mai putin populate de catre oameni.



MITUL NR.2: Temperaturile mai ridicate vor fi dezastruoase, caci ghetarii se vor topi, iar oamenii vor muri.



ADEVARUL: In Marea Britanie, fiecare iarna mai blanda fata de obicei salveaza circa 20.000 de oameni care ar putea fi murit in urma complicatiilor provocate de raceala. Daca faceti extrapolare la nivelul tuturor tarilor nordice, puteti constata si singuri cat de multe vieti omenesti salveaza fiecare iarna mai blanda. In ceea ce priveste topirea ghetarilor, e adevarat ca acest lucru se intampla mai des, dar este un proces natural in istoria planetei. Dar, odata cu topirea ghetarilor, nivelul apei nu va creste atat de mult pe cat s-ar crede (faceti un experiment acasa: puneti niste apa intr-un bol de apa, marcati nivelul, apoi puneti bolul la inghetat, dezghetati-l si apoi veti constata ca nivelul apei va fi mai mic decat cel initial). De asemenea, datele din ghetarii din zonele arctice si antarctice au aratat faptul ca in trecut temperaturile au crescut de zece ori mai mult decat actuala crestere, si nu s-a intamplat nimic dezastruos pentru planeta.



MITUL NR.3: Nivelul dioxidului de carbon din atmosfera este extrem de mare, cum n-a mai fost niciodata in istoria planetei.



ADEVARUL: Nivelul de dioxid de carbon din trecutul planetei a fost de 18 ori mai mare decat in prezent, atunci cand masinile, fabricile si centralele electrice nu existau. Deci, nivelul dioxidului de carbon creste si coboara fara prezenta vreunei activitati umane.



MITUL NR.4: Nivelul dioxidului de carbon a crescut in special datorita activitatii umane.



ADEVARUL: 96,5% din totalul emisiilor de dioxid de carbon o constituie sursele naturale, omenirea fiind responsabila doar pentru 3,5% din aceste emisii (0,6% provine din emisiile masinilor, iar circa 1% din incalzirea cladirilor). Si atunci, pentru ce mai platim taxa de poluare pentru masini, de exemplu? Ciudat e faptul ca benzina sau motorina pentru autovehicole e suprataxata de 3-4 ori fata de costul ei initial, in timp ce combustibilul pentru incalzirea cladirilor e suprataxat foarte putin, desi incalzirea pentru cladiri produce de 2 ori mai mult dioxid de carbon.



MITUL NR.5: Cresterea dioxidului de carbon din atmosfera cauzeaza cresterea schimbarilor de temperatura pe planeta.



ADEVARUL: Un articol aparut intr-o revista stiintifica, folosindu-se de informatiile da aratat faptul ca, de la ultima era glaciara, de fiecare data cand temperatura globala si nivelul dioxidului de carbon s-au schimbat, nivelul dioxidului de carbon s-a modificat dupa ce temperatura s-a schimbat, asa ca teoria incalzirii globale datorita activitatii umane a pus efectul inaintea cauzei, ceea ce inseamna ca reducerea nivelului de dioxid de carbon este un lucru inutil. In plus, vaporii de apa si de metan sunt gaze care produc un efect de sera mult mai puternic decat dioxidul de carbon.



MITUL NR.6: Reducerea folosirii masinilor va reduce nivelul de dioxid de carbon si va salva planeta.



ADEVARUL: Planeta n-are nevoie de nicio salvare, iar daca am indeparta peste noapte toate masinile de pe strada, acest lucru n-ar produce nicio schimbare in nivelul dioxidului de carbon din atmosfera, asa cum se poate vedea la Mitul nr.4. De asemenea, e inutil sa incercam sa modificam nivelul dioxidului de carbon, pentru ca acesta e doar efectul, iar cauza se afla in alta parte: in schimbarea activitatii Soarelui care determina o anumita crestere a temperaturii pe pamant, aceasta crestere de temperatura determinand cresterea nivelului de dioxid de carbon care se ridica de la nivelul oceanelor.



MITUL NR.7: Vijeliile, uraganele si inundatiile din ultima vreme ar fi cauzate de incalzirea globala datorata activitatii umane.



ADEVARUL: Fenomenele extreme ale vremii din ultima perioada se datoreaza ciclului activitatii solare, si nu datorita emisiilor de dioxid de carbon sau alegerilor politice. Caderile mari de precipitatii e un perfect exemplu care demonstreaza acest lucru, caci apar atunci cand activitatea solara atinge maximul ei, iar acest model se repeta la fiecare 11 ani pana in anul 2045.



MITUL NR.8: Accizele pe benzina si motorina, taxele de poluare pentru masini si alte taxe sunt perfect justificabile pentru a opri cresterea nivelului de dioxid de carbon.



ADEVARUL: Intrucat emisiile de dioxid de carbon de la masini si fabrici nu au decat un impact extrem de minor asupra climatului Terrei, aceste taxe n-au niciun fundament real, si sunt doar o alta sursa de a imbogati statele lumii cu taxe nejustificate impuse cetatenilor.



MITUL NR.9: Oamenii de stiinta din Grupul Interguvernamental pentru Schimbarea Climatica (IPCC – Inter-governmental Panel on Climate Change) sustin faptul ca aceasta incalzire globala este un lucru real si ca omenirea trebuie sa faca ceva pentru a opri acest lucru.



ADEVARUL: Se uita faptul ca acest grup de oameni de stiinta sunt numiti de catre guverne. Intr-unul din rapoartele IPCC, Dr. John Christy, seful acelui raport, a recunoscut faptul ca a fost adaugat pe ultima suta de metri un scenariu alarmant in care temperaturile vor creste in viitorii 100 de ani cu circa 6 grade. Cine a avut interesul sa adauge acest scenariu pesimist? Raspunsul e simplu: politicienii le-au spus oamenilor de stiinta ce sa scrie.



MITUL NR.10: In lume, sunt doar cativa cercetatori rebeli care ar nega teoria incalzirii globale cauzata de umanitate.



ADEVARUL: Exista circa 18.000 de semnaturi ale oamenilor de stiinta din intreaga lume pe o scrisoare denumita “Petitia Oregon”, in care se spune ca nu exista nicio evidenta asupra incalzirii globale cauzata de umanitate, care nu are nicio influenta asupra climatului Terrei. Multi oameni de stiinta cred ca Acordul de la Kyoto (acordul prin care liderii politici ai lumii au luat hotararea reducerii emisiilor de dioxid de carbon) a fost o mare pierdere de timp, fiind unul dintre cele mai mari inselatorii politice realizate vreodata in istoria omenirii. Asa cum afirma cineva: “Scopul fundamental al strategiilor politice publice este acela de a mentine populatia alarmata, care-si doreste astfel siguranta, lucru ce poate fi realizat prin tot felul de gogorite, toate imaginare”. Dorinta de a salva lumea inseamna de fapt dorinta de a conduce.



Motivatia conspiratiei incalzirii globale



Acum, trebuie sa vedem ce i-ar impinge pe oamenii politici sa propage acest neadevar, al incalzirii globale. Ceva mai sus am aratat faptul ca scopul general ar fi acela al tinerii omenirii sub alerta. Unii au descoperit motivatii mai precise, uneori chiar contradictorii. Sa trecem in revista cateva din ele:



- o dorinta a unor state din Natiunile Unite de a promova o guvernare mondiala (visul de secole al francmasoneriei);



- o dorinta a unor “ecologisti” de a preveni dezvoltarea industriala din Africa, si a pastra astfel acest continent ca “virgin”;



- o dorinta a altor ecologisti de a transfera industria poluatoare din tarile dezvoltate in tarile mai putin dezvoltate (vezi acordul de la Kyoto care stipuleaza posibilitatea “cumpararii” poluarii cu dioxid de carbon de catre tarile bogate);



- o dorinta a unor oameni de stiinta de a avea suport financiar crescut;



- o dorinta a guvernelor de a creste taxele la benzina, motorina si masini;



- o dorinta a unei ideologii anti-americane, anti-occidentale, care crede ca tot ce este industrializat este rau;



- o dorinta a unor lideri conservatori, ca Margaret Thatcher sau Helmuth Kohl, de a promova energia nucleara, in detrimentul energiei clasice, bazate pe petrol, carbune si gaze.



Oricare ar fi motivatia, trebuie sa respingem aceasta noua farsa pusa la cale pentru a prosti omenirea si, inainte de a crede tot ce zboara, sa mai cercetam cu precautie lucrurile. “Crede si nu cerceta” e un principiu bun doar in credinta interioara, nu si in alte aspecte ale omenirii.



In final, iata ce declara Senatorul James Inhofe, in Comitetul Senatului SUA privind Politicile publice si de mediu: “Cu toata aceasta isterie, cu toate fricile induse, cu toata aceasta stiinta falsa care ni se induce, n-ar putea fi incalzirea globala drept cea mai mare farsa cu care a fost manipulat vreodata poporul american?”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Despre seductie

“Seducţia nu-i un exerciţiu unilateral. Este dispoziţie şi predispoziţie (a celorlalţi). Este acţiune şi reacţie. Seducţia nu e un monolog în eter. Seducţia este un dialog. Nu ajunge intenţia de a seduce, ea nu se materializează dacă nu îţi iese în cale “victima” cu apetenţă latentă de a fi sedusă. Seducţia este chimie, la care ai nevoie de două substanţe care îşi împletesc puterile, slăbiciunile, aşteptările, proprietăţile.

Seducţia este o practică existenţială, involuntară, unisex. Este limbajul trupului însoţit de cuvinte frumoase, e căutarea domoală a atracţiei pentru ceea ce facem, pentru ceea ce suntem şi pentru ceea ce devenim în fiecare zi. Ne ambalăm defectele într-o poleială de virtuţi, ne ajustăm cromatic părul, ne parfumăm aura dimprejurul zâmbetului, ne ascuţim simţul umorului, de dragul a ceea ce citim în pupilele celorlalţi. Ne înveșmântăm trupul cu grijă la detalii şi ne educăm gestica pentru empatie. Ne compunem zâmbetul convenţional şi exersăm cu stoicism arta de a conversa cu elocinţă.


DeStIn

Nu vezi?... Dincolo de viata noastra de zi cu zi e dansul care ne-a indemnat pasii spre acelasi vartej, e imbratisarea care ne-a vindecat de singuratate si urat, e sarutul prin care am facut schimb de viata, e prima rochie pe care am dat-o jos pentru tine, e toata visarea si speranta pe care doi oameni simpli au pus-o intr-o iubire, e prima noapte stangace si minunata, e ultima noapte... cea mai grea. Dincolo de viata aceasta, se asterne una care o sa ne permita fericirea. Dragul meu, in viata asta sau in cealalta nu o sa ne multumim cu doua chipuri care se privesc in tacere, nestiindu-si ce sa-si spuna. O sa ne iubim, doar noi stim cum... Iti promit... Destinul tau intotdeauna se tine de cuvant.

NU TE INDRAGOSTI DE DRAGOSTE

NU TE INDRAGOSTI DE DRAGOSTE ! asa mi-a spus odata cineva, indragosteste- te de cineva care sa te iubeasca, care sa te astepte, care sa te inteleaga chiar si la nebunie, de cineva care sa te ajute, sa te ghideze, sa fie speranta ta, sa fie totul ptr tine. indragosteste te de cineva care sa nu te tradeze, care sa-ti fie fidel, care sa viseze impreuna cu tine, la felul tau de a fii, la spiritul tau. indragosteste-te de cineva care sa te astepte pana la final, care sa fie exact asa cum nu te-ai asteptat, cum nu ai sperat. indragosteste-te de cineva care sa sufere alaturi de tine, care sa rada alaturi de tine, care sa te imbratiseze cand ai nevoie. indragosteste-te de cineva care sa se intoarca la tine dupa o cearta. indragosteste-te de cineva care te iubeste._ “nu te indragosti de dragoste”._ e atat de usor de spus…

iubitule,

Iubirea pentru mulţi este un joc, este uşurinţa care accelerează timpul; pentru alţii este construire, este îndatorirea care umple orele. Perspectiva Iubirii este foarte diferită de la persoană la persoană, cât de multiformă este aspectul său în diferitele etape ale vieţii: tinerii se iubesc cu o Iubire totală şi totalizantă, urlată şi chiar ostentată care anulează orice alt sentiment şi face orice altceva să fie de prisos şi puţin interesant. Persoanele ceva mai mature se iubesc cu o Iubire mai silenţioasă, făcută din mici lucruri, din căldura împărtăşirii de gesturi şi cuvinte, din frumoasa continuitate de zi de zi care încălzeşte inima.

Ingerasii mei din cer

"Dacã vei rosti numele copilului meu, poate cã voi plange. Dacã nu il vei pomeni, mi se va frange sufletul."
"Nicio talpã nu este atat de micã, incat sa nu lase nicio urmã, pe lumea asta!"
"Da-mi Doamne, Puterea de a accepta ceea ce nu pot schimba, Curajul de a schimba ceea ce imi sta in putinta si Intelepciunea de a face diferenta intre ele!"
A iubi înseamnă, poate, a lumina partea cea mai frumoasă din noi! (Octavian Paler)
Crestini fiind, nu moartea trebuie sa ne sperie, dar despartirea inca n-a putut fi
suportata de nimeni mai usor, chiar stiind ca e doar temporara !
Se spune ca suferinta prea mare a celor dragi ramasi nu are darul de a ajuta prea mult pe cel plecat pe drumul lui spre nemurire.
Pastrarea nestearsa si vie in timp a amintirilor inteteste durerea, dar o face paradoxal, mai suportabila, aici unde uitarea nu mai poate sterge nimic din
miracolul trait imreuna