Caracteristicile zodiilor

BERBEC:
Aspectul indica o fire agresiva, certareata; nativul este sigur pe sine, deschis, impulsiv, independent, nerabdator, are abilitate mecanica, atractie pentru sport. Incearca sa-si impuna vointa asupra celor din jur, dorind sa fie mereu in frunte. Actioneaza impulsiv, grabit, direct, detesta minciunile si nu accepta compromisurile. Forta mentala si fizica, tupeu, indrazneala; urmareste sa-si realizeze scopurile instantaneu, daca se poate. Da o fire energica, entuziasta, impulsiva, agresiva, iritandu-se la orice constrangere. Oricare ar fi piedicile ridicate in drumul lui, nativul se va face “luntre si punte” ca sa treca peste ele si va izbuti datorita indraznelii sale.



Este original, plin de posibilitati, foarte indemanatic in mecanica: cu cat o lucrare ii va parea mai avantajoasa, mai indrazneata, cu atat va deveni mai indarjit. Aceasta pozitie da belsug de vitalitate, dragoste pentru sporturi si exercilii musculare. Nativul este la fel de entuziast in placeri, in recreeri ca si in munca, si de aceea scoate ca se poate de multa desfatare din viata. Marte mahnit in Berbec da o fire violenta, expusa accidentelor prin arsuri, opariri, febra si boli inflamatorii.



TAUR



Aspectul indica un temperament iubitor, vitalitate, curat moral si fizic, viata sentimentala agitata. Cel in cauza este predispus la a fi subjugat de sexul opus. Este capabil de orice in viata, foarte incapatanat, pasionat, razbunator; are abilitate organizatorica si mult simt practice. Agresivitate in exprimare, posibile iritatii si necazuri cu vocea. Bine aspectat, arata o casatorie timpurie. Aceasta pozitie prevesteste castiguri usoare, o fire liberala, generoasa in ceea ce priveste banul.



Persoana are o forta launtrica de neinvins care ii va ingadui sa-si atinga telurile, cu orice pret. Nu se recunoaste niciodata invinsa si merge mereu tot inainte, spre scopul hotarat, oricare ar fi piedicile. Marte mahnit da o fire incapatanata, violenta si razbunatoare. Astfel de persoane fac totul dupa capul lor, netinand seama de niciun argument, judecata sau rugaciune, si daca cineva incearca sa le zadarniceasca planurile, ele nu-i iarta niciodata. Banii le vin lesne, dar ele risipesc nebuneste si se gasese adesea in situatii financiare neplacute. Daca primesc o mostenire s-ar putea sa o piarda din pricina dificultatilor legale. Sunt harazite sa aiba necazuri domestice.



GEMENI



Aspectul indica o fire inteligenta, descurcareata. Nativul are replici sclipitoare, se ataseaza usor, este inclinat spre studiu, dar destul de superficial, estet si abstract; temperament arzator, spirit critic, talent oratoric, abilitate in a se deplasa rapid. Este nervos, satiric, incisiv, mai mult vorbind decat actionand, cautand mereu greselile celorlalti. Poseda dexteritate manuala. Bine aspectat da o fire aprinsa, activa, sprintena. Persoanele care il au pe Marte in aceasta pozitie sunt cat se poate de sincere, cinstite si discrete, spun exact ceea ce gandesc, cateodata poate prea de-a dreptul. Le place lupta oratorica, si de aceea aceasta pozitie le asigura succes in materie de lege sau literatura. Ele izbutesc in profesii ingineresti, caci spiritul lor este ingenios plin de posibilitati, au gustul lucrarilor mecanice. Au o aptitudine deosebita de a invata, afla cu repeziciune solutia unei probleme.



Marte mahnit in Gemeni il face pe nativ cinic, ii da un spirit miscator, pornit pe critica, ceea ce face sa fie de temut si ocolit de toti din pricina firii sale neplacute. Este foarte sovaielnic si incapabil sa ia o hotarare. Nu te poti increde in el si nici sa te bazezi pe fagaduielile lui, caci isi tine promisiunile numai din intamplare. Mereu are incurcaturi cu fratii, surorile sau vecinii. Este in primejdie sa aiba accidente in calatorie. Aceasta pozitie dispune la bronsite, boli ale plamanilor (pleurezie, pneumonie).



RAC



Aspectul indica imaginatie, curaj in vorbe si mai putin in fapte, inclinatie spre tandrete, dar nu prea multa, atractie pentru visare, romantism, aventura, calatorii. Nativul este prea dictatorial, putand avea certuri in familie, caracterul sau generand multe dispute cu prietenii, schimbari de ocupatie. Pasiune pentru calatorii si armata.



Fire emotiva, deprimata, capricioasa, ambitioasa, senzoriala, tenace, interesata de ocultism si istorii secrete. Este schimbator, ezitant, inconstant, neurmarindu-si telurile cu suficienta vigoare si, de aceea, avand destule insuccese. Bine aspectat da o fire independenta si curajoasa, cu tendinta de a se razvrateasca impotriva oricarei constrangeri; isi iubeste caminul. Nativul este foarte dibaci, dornic sa alature tot ce priveste confortul si luxul si sa le poarte de grija; nativul este deci in toate privintele, un bun ingrijitor al caminului. Dar in acelasi timp cel care are acest aspect in nativitatea sa, tinde sa-si exercite autoritatea absoluta asupra fiintelor din cercul intim al familiei.Aceasta pozitie da o fire nehotarata si tendinta de a-si schimba des ocupatia. Persoana se apuca de nenumarate treburi ca apoi sa le lase balta.



Marte mahnit in Rac va isca certuri domestice cu manifestari violente. Persoana este predispusa la boli inflamatorii ale stomacului, tulburari digestive, accidente cu foc.



LEU



Aspectul indica reusita in sport, armata, industrie; vointa puternica, vitalitate, egoism, orgoliu, entuziasm, dinamism, stapanire de sine, darul de a conduce, logica solida, activitate debordanta, desi usor dezordonata. Cel in cauza poate fi un inamic periculos, chiar daca stie sa fie generos si amabil. Este temperamental, curajos, iubeste distracţia si excitarea, are un puternic magnetism personal, este atras de speculatii si combinatii. Este un om corect, autoritar, exigent, insa prea agresiv si nerabdarea il va costa scump.



Bine aspectat, da o fire activa, iscusita, cinstita, curajoasa si independenta, persoana are sentimentul onoarei si al responsabilitatii. Este entuziasta si energica, atat la munca cat si la placeri, are gustul sporturilor si al petrecerilor. Manifesta o admiratie inflacarata pentru sexul opus si fac curte persoanei alese cu o intensitate care elimina dificultalile si ajunge la o implinire rapida.



Marte mahnit in Leu da un temperament de foc, violent peste masura, supus febrei, bolilor inflamatorii, palpitatiilor si halucinatiilor. Persoana este predispusa la necazuri in timpul logodnei, sau la pierderi de copii. Un Marte rau aspectat in Leu da indrazneala, insa persoana este expusa accidentelor deoarece este nechibzuita.



FECIOARA



Aspectul indica spirit de contrazicere, pesimism, incapacitate de a-si duce proiectele pana la final, casatorie dificila, spirit de observalie, critica excesiva, pasiuni pentru detalii; stare de nervozitate, fire cicalitoare, subtila si ironica. Persoana isi pastraza mereu o parte ascunsa a personalitatii sale, actionand foarte bine in secret, urmarindu-si dorintele si pasiunile cu rabdare si tenacitate, fiind diplomata, precauta si stiind sa speculeze orice situatie favorabila. Isi descopera propriile sale greseli, dar numai in comportamentul celorlalti. Este un bun strateg.



In aspecte bune, da o fire ambilioasa, o inteligenta vie, in stare sa prinda o idee si sa o cerceteze cu migala. Aspectul intareste insusirile mentale si le da un caracter stiintific. Persoana cu acest aspect este energica si intreprinzatoare. Finetea inteligentei sale ii asigura reusita in domeniile legate de medicina. Daca persoana este suferinda, aceasta pozitie ii da putere sa-si recapete fortele si sa invinga boala.



Marte mahnit in Fecioara inclina mentalul spre neliniste si iritabilitate. Aceasta pozitie il face pe nativ lacom si dezordonat. Are tendinta de a-si cerceta cu de-amanuntul necazuri (pur imaginare).



BALANTA



Aspectul indica fire pasionala, combativa, elan puternic, dar fara prea mare eficienta, tendinta spre amor violent, casatorie timpurie. Nativul are o activitate mentala foarte intensa, dar cu un randament practic scazut, este sociabil, prietenos, lucreaza bine in echipa; este atras de sexul opus. Are nevoie de o educatie buna, deoarece este tentat sa fie neglijent si neatent. Are un veritabil instinct de supravietuire, descurcandu-se in multiplele certuri si dispute pe care le genereaza.



Dificultati in casatorie, scandaluri, el fiind cel care cedcaza, renuntand la lupta. Bine aspectat, da o fire inflacarata, demonstrativa, iubitoare, atrasa de sexul opus. Persoana este atrasa de arta si de lucrurile frumoase. Este o pozitie excelenta pentru un om al legii, caci ea il va favoriza in aceasta directie. Persoana va avea o sanatate buna.



Marte prost aspectat il face pe nativ nepopular, supus opozitiei si criticii. Persoana este expusa unui scandal public, ca urmare a infidelitatii familiale. Marte in Balanta da o foarte puternica atractie pentru sexul opus, si daca este mahnit, firea persoanei este aprinsa si nestatornica.



SCORPION



Aspectul indica un spirit agresiv, bataios, mare energie si putere de executie, egoism, mandrie, orgoliu, dispret fata de ceilalti, ironie, cinism, dispute permanente, tendinta de a se folosi de siretenie si abilitate, si mai putin de forta fizica. Individul prefera actiunile ascunse, replica, riposta, contraatacul, luptei de uzura. Este rebel, brusc in reactii, ingenios, intuitiv, indarjit, actionand fara scrupule, predispus la accidente, moarte violenta. Este foarte ambitios, critic; traieste intens emotiile si are perceptii subtile; se impune sa invete sa fie constructiv si sa nu mai creeze doar raul.



Bine aspectat da o inteligent vie, de tip intuitiv. Persoana este nepasatoare la sentimentete celorlalti si nu este simpatizata. Este isteata, inventiva si foarte iscusita in mecanica. Are un curaj neimblanzit, o energie nesecata cu care depaseste toate piedicile si ajunge la scopul propus. Persoana este foarte egoista si orgolioasa. Este dotata pe functii de comanda, supraveghere si control. In nativitatea unei femei, aceasta pozitie arata ca sotul va castiga multi bani, dar va fi foarte cheltuitor, prea generos fata de mijloacele sale. Pozitia arata posibilitatea unei mosteniri.



Marte mahnit in Scorpion scoate la iveala mai rea parte a firii patimase a nativului, il duce la desfrau sexual, secatuieste vitalitatea, iar daca aceasta nu se indreapta, este menit mortii timpurii. In nativitatea unei femei, aceasta poziţie arata ca sotul va risipi banii pentru placerile proprii. Persoana va avea greutate la nasterea copiilor. Pentru ambele sexe Marte in Scorpion arata o certareata si o limba ascutita.



SAGETATOR



Aspectul indica o fire schimbatoare, agresivă, incapatanata. Persoana actioneaza cu mare risipa de energie si mai mult strica decat construieste; poseda o inteligenta buna, generozitate, spirit justitiar, bunatate. Necazuri cu sanatatea sau pierderi de avere. Are o fire entuziasta, iubeste calatoriile, sportul, este indrazneata, predispusa la exagerari, depaseste adesea limitele, este lipsita de tact, in contrazicerile si disputele amicale. Bine aspectat da placerea discutiei asupra subiectelor filozofice, religioase sau juridice.



Nativul este curajos la suflet, deschis, plin de entuziasm. Este ambitios si doreste ca lumea sa aiba o parere excelenta despre el. Ii place sportul, in care exceleaza de altfel, si exercitiul in aer liber. Marte bine aspectat in Sagetator este o pozitie ideala pentru un om al legii, caci el amplifica facultalile mentale si oratorice. Daca este rau aspectat indica o limba ascutita, o fire certareata si incorecta. In acest caz persoana va fi mereu in opozitie cu ideile si parerile celorlalti si va adopta o atitudine de dispret desavarsit impotriva acelora care nu sunt de aceeasi parere cu ea. Este supusa la accidente in calatorii si la numeroase fracturi.



CAPRICORN



Aspectul indica elan combativ, ambitie, energie, dorinta de dominatie, tendinta de a-si asuma toata responsabilitatea, capricioasa, viata agitata cu multe rasturnari de situatii, lipsa de consecventa in idei, fire practica. Persoana are simtul datoriei si placerea de a munci foarte dezvoltate, beneficiaza de abilitate executiva oratorica, este dura si exploateaza orice situatie favorabila fara nicio retinere si stie sa-si mobilizeze fortele pentru un obiectiv de durata. Este tentata sa-si sacrifice familia pentru afirmarea sociala, beneficiind de reale calitati de conducator.



Bine aspectat, indica forta de caracter, ambitie, entuziasm, curaj de neinfrant si o energie inepuizabila. Persoana poate trece prin toate piedicile si va ajunge la scopul dorit.



Marte mahnit in Capricorn are ambitia de a face lucruri mari, insa persoana va fi repezita, incapatanata, asa ca va porni sa intreprinda mai mult decat este in stare. Ii va lipsi staruinta si statornicia necesara sa treaca peste piedici si firea sa va fi necinstita. Nu se poate ceva mai rau ca Marte rau aspectat in Capricorn. Persoana cu aceasta pozitie are o fire violenta si razbunatoare. Nativul este predispus la accidente care vor afecta membrele si stomacul.



VARSATOR



Aspectul indica o fire pasionala, iritabila, intuitie, agerime spirituala, atractie pentru misticism si miraculos. Nativul este dinamic, plin de energie, are multi prieteni, iubeste libertatea si independenta, fiind reformator, idealist si atras de progres si cercetare stiintifica in domenii de avangarda. Este un spirit intuitiv, original, cu mari capacitati de creatie, inclusiv in domeniul stiintelor oculte. Tine o intensa corespondenta cu prietenii, este direct, franc si hotarat in apararea ideilor sale. Uneori, din prea multa originalitate, ajunge sa strice si sa-si abandoneze usor proiectele pentru altele mai noi.



Cand este bine aspectat indica o persoana spirituala, intuitiva, iscusita, originala, intreprinzatoare si ambitioasa. Nativul este indemanatic in mecanica si electricitate. Poate sa se orienteze si spre functii administrative, ca functionar intr-o societate filantropica sau obsteasca. Marte mahnit in Varsator, il face pe nativ foarte independent, falos, repezit in vorbire si in purtari. Este rautacios daca nu este tratat cu respect si consideratie, care i se pare ca i se cuvin. Persoana are o fire dificila si se cearta adesea cu cei din jurul sau. Va suferi pierderi prin joc sau prin speculatii. Un Marte suparat in Varsator afecteaza cheltuielile persoanei.



PESTI


Aspectul indica o energie instabila, oscilatie, nehotarare, actiune sub impulsul momentului, indolenta, indecizie, lipsa de onestitate, pareri schimbatoare in functie de interesele proprii. Pozitie modesta in societate, prudenta, posibil complex de inferioritate, dorinta de a cauta mereu protectia celor puternici. Dusmani ascunsi, tendinta de a se sacrifica, posibila inclinatie spre viciu, dificultati in concentrare. Este o fire ascunsa, disimulandu-si adevaratele sentimente. Cel in cauza poate fi bun in meserii ca: politist, gardian, scriitor de romane erotice, functionar in domeniul asistentei sociale. Isi dirijeaza dezastruos energiile si are un randament foarte slab.



Bine aspectat da iscusinta in situatii in care persoana nu este in legatura directa cu publicul, insa exercita autoritatea. Poate fi un bun politist, gardian sau chirurg. Aceasta pozitie mai da inclinare spre iubiri tainice, pe care persoana trebuie sa le ascunda de privirile lumii. Marte prost aspectat in Pesti face ca aceste legaturi clandestine sa-i aduca persoanei multe necazuri. Persoana poate fi atacata de dusmani ascunsi si poate avea necazuri cu legea. Pozitia indica multe probleme datorate firii necinstite a nativului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Despre seductie

“Seducţia nu-i un exerciţiu unilateral. Este dispoziţie şi predispoziţie (a celorlalţi). Este acţiune şi reacţie. Seducţia nu e un monolog în eter. Seducţia este un dialog. Nu ajunge intenţia de a seduce, ea nu se materializează dacă nu îţi iese în cale “victima” cu apetenţă latentă de a fi sedusă. Seducţia este chimie, la care ai nevoie de două substanţe care îşi împletesc puterile, slăbiciunile, aşteptările, proprietăţile.

Seducţia este o practică existenţială, involuntară, unisex. Este limbajul trupului însoţit de cuvinte frumoase, e căutarea domoală a atracţiei pentru ceea ce facem, pentru ceea ce suntem şi pentru ceea ce devenim în fiecare zi. Ne ambalăm defectele într-o poleială de virtuţi, ne ajustăm cromatic părul, ne parfumăm aura dimprejurul zâmbetului, ne ascuţim simţul umorului, de dragul a ceea ce citim în pupilele celorlalţi. Ne înveșmântăm trupul cu grijă la detalii şi ne educăm gestica pentru empatie. Ne compunem zâmbetul convenţional şi exersăm cu stoicism arta de a conversa cu elocinţă.


DeStIn

Nu vezi?... Dincolo de viata noastra de zi cu zi e dansul care ne-a indemnat pasii spre acelasi vartej, e imbratisarea care ne-a vindecat de singuratate si urat, e sarutul prin care am facut schimb de viata, e prima rochie pe care am dat-o jos pentru tine, e toata visarea si speranta pe care doi oameni simpli au pus-o intr-o iubire, e prima noapte stangace si minunata, e ultima noapte... cea mai grea. Dincolo de viata aceasta, se asterne una care o sa ne permita fericirea. Dragul meu, in viata asta sau in cealalta nu o sa ne multumim cu doua chipuri care se privesc in tacere, nestiindu-si ce sa-si spuna. O sa ne iubim, doar noi stim cum... Iti promit... Destinul tau intotdeauna se tine de cuvant.

NU TE INDRAGOSTI DE DRAGOSTE

NU TE INDRAGOSTI DE DRAGOSTE ! asa mi-a spus odata cineva, indragosteste- te de cineva care sa te iubeasca, care sa te astepte, care sa te inteleaga chiar si la nebunie, de cineva care sa te ajute, sa te ghideze, sa fie speranta ta, sa fie totul ptr tine. indragosteste te de cineva care sa nu te tradeze, care sa-ti fie fidel, care sa viseze impreuna cu tine, la felul tau de a fii, la spiritul tau. indragosteste-te de cineva care sa te astepte pana la final, care sa fie exact asa cum nu te-ai asteptat, cum nu ai sperat. indragosteste-te de cineva care sa sufere alaturi de tine, care sa rada alaturi de tine, care sa te imbratiseze cand ai nevoie. indragosteste-te de cineva care sa se intoarca la tine dupa o cearta. indragosteste-te de cineva care te iubeste._ “nu te indragosti de dragoste”._ e atat de usor de spus…

iubitule,

Iubirea pentru mulţi este un joc, este uşurinţa care accelerează timpul; pentru alţii este construire, este îndatorirea care umple orele. Perspectiva Iubirii este foarte diferită de la persoană la persoană, cât de multiformă este aspectul său în diferitele etape ale vieţii: tinerii se iubesc cu o Iubire totală şi totalizantă, urlată şi chiar ostentată care anulează orice alt sentiment şi face orice altceva să fie de prisos şi puţin interesant. Persoanele ceva mai mature se iubesc cu o Iubire mai silenţioasă, făcută din mici lucruri, din căldura împărtăşirii de gesturi şi cuvinte, din frumoasa continuitate de zi de zi care încălzeşte inima.

Ingerasii mei din cer

"Dacã vei rosti numele copilului meu, poate cã voi plange. Dacã nu il vei pomeni, mi se va frange sufletul."
"Nicio talpã nu este atat de micã, incat sa nu lase nicio urmã, pe lumea asta!"
"Da-mi Doamne, Puterea de a accepta ceea ce nu pot schimba, Curajul de a schimba ceea ce imi sta in putinta si Intelepciunea de a face diferenta intre ele!"
A iubi înseamnă, poate, a lumina partea cea mai frumoasă din noi! (Octavian Paler)
Crestini fiind, nu moartea trebuie sa ne sperie, dar despartirea inca n-a putut fi
suportata de nimeni mai usor, chiar stiind ca e doar temporara !
Se spune ca suferinta prea mare a celor dragi ramasi nu are darul de a ajuta prea mult pe cel plecat pe drumul lui spre nemurire.
Pastrarea nestearsa si vie in timp a amintirilor inteteste durerea, dar o face paradoxal, mai suportabila, aici unde uitarea nu mai poate sterge nimic din
miracolul trait imreuna